Halo 3 ligt inmiddels in Amerika al in de winkels en sommige klanten zijn niet zo content met het product als je zou verwachten. Er zijn namelijk een hoop klachten binnen gekomen bij ontwikkelaar Bungie die verhalen over bekraste discs die onleesbaar zijn na een bepaald punt in het spel. De grote boosdoener lijkt de Limited Edition van de game te zijn, aangezien de speldisc vaak niet goed in de metalen behuizing gemonteerd zit en dus gaat schuiven in de doos, wat krassen tot gevolg heeft. Maar ook de normale edities en de Legendary Edition lijken last te hebben van problemen. Bij deze laatste edities lijkt het te gaan om gekleurde discs, die een even groot probleem hebben; ze zijn onleesbaar.

Problemen met edities in Europa zijn nog niet bekend en het is te hopen dat Bungie zijn zaken wat de launch hier betreft goed op orde heeft. Waar het euvel precies aan ligt is niet duidelijk, maar het kan liggen aan kwaliteitsverlies die te maken heeft met de enorme massaproductie van de game.

Update: Microsoft heeft het probleem inmiddels officieel bevestigd en aangekondigd dat zowel beschadigde gamediscs als de extra 'Essentials' DVD van de Halo 3 Limited Edition kosteloos kunnen worden omgeruild via het disc replacement programma. Dit programma is wereldwijd in alle regio's waar de Xbox 360 officieel verkocht wordt ingevoerd om beschadigde discs van games die door Microsoft worden uitgegeven tegen een vergoeding om te kunnen ruilen voor een nieuwe disc.

Mochten de problemen ook in Nederland en de rest van Europa voorkomen dan zullen dus ook deze discs omgeruild kunnen worden.

De Amerikaanse website is inmiddels aangepast met een extra tekst over de bovengenoemde regeling, de Nederlandse versie is vooralsnog ongewijzigd.

Master Chief finished dus niet alleen de fight, maar ook je speldisc?