De speler, ‘Vile Rat’, is Amerikaans diplomaat en heeft ook in de ambassade in Bagdad gewerkt. Zijn medespelers waren er uit zijn Irakese periode aan gewend dat Vile Rat tijdens het gamen af en toe moest schuilen voor inkomende mortieren. Toen hij ook in Libië dekking zocht, zorgde dat na het nieuws over de aanval op het consulaat voor grote verontrusting bij zijn gamevrienden. Die verontrusting was, zo blijkt, terecht. Vile Rat was één van de vier doden die bij de aanval vielen, de Amerikaanse ambassadeur in Libië is eveneens overleden.

Vile Rat stond erom bekend om zijn diplomatieke vaardigheden ook in de game te praktiseren. Hij was een van de belangrijkste leiders van de ‘Goonfleet Intelligence Agency’ en wist met zijn diplomatieke vaardigheden de balans tussen strijdende partijen vaak in zijn voordeel te beslechten. Zijn laatste online woorden vanuit Benghazi waren ‘FUCK’ en ‘GUNFIRE’ tot hij offline ging.

De aanval van gisteren op het Amerikaanse consulaat in Benghazi werd uitgevoerd door een radicale islamitische groepering. Ook de Amerikaanse ambassade in Caïro werd belaagd door een menigte die bestond uit conservatieve moslims en voetbalhooligans. Aanleiding voor deze aanvallen is een film door een Israëlische Amerikaan over de profeet Mohammed. De film, “Innocence of Muslims”, is volgens maker Sam Bacile bedoeld om licht te werpen op “de hypocrisie van moslims”.