Het fiscale jaar 2013 liep voor Microsoft van 1 juli 2012 tot en met 30 juni 2013. In deze periode wist de Xbox-divisie een omzet van 10,165 miljard te genereren, vergeleken met 9,599 miljard in fiscaal 2012. Het bedrijfsresultaat van de afdeling bedraagt 848 miljoen euro. Dat is ruim 123 procent hoger dan in dezelfde periode het jaar daarvoor. Toen behaalde de Entertainment and Devices-divisie een bedrijfsresultaat van 380 miljoen euro.

Microsoft meldt verder dat de inkomsten uit Xbox Live afgelopen kwartaal met twintig procent zijn gestegen. Van de Xbox 360 werden in die drie maanden 1 miljoen exemplaren verkocht. In het laatste kwartaal van fiscaal 2012 waren dat er nog 1,1 miljoen. De teruggelopen kwartaalinkomsten van de Xbox 360 worden deels gecompenseerd door een stijging in opbrengst uit verkoop van Windows Phone-licenties en patenten. In de afgelopen drie maanden bleef het bedrijfsresultaat echter wel negatief met een verlies van 110 miljoen dollar, vergeleken met 252 miljoen in dezelfde periode het jaar ervoor. 

Einde van Entertainment and Devices-divisie

Microsoft heeft overigens onlangs een nieuw beleid doorgevoerd in het bedrijf, waardoor de Entertainment and Devices-divisie is komen te vervallen. Producten als de Xbox One vertegenwoordigen nu niet meer een eigen divisie, maar vallen onder verschillende functionele afdelingen zoals hardware, besturingssysteem en marketing. Julie Larson-Green is het nieuwe hoofd van de hardwaredivisie die ook de Xbox One-ontwikkeling overziet, nadat Xbox-baas Don Mattrick onlangs Microsoft verliet voor Zynga