Opmerkelijk nieuws uit Japan. De bedenker van de superpopulaire Brain Training-games, Dr. Kawashima, heeft een flink bedrag geweigerd dat hij zou krijgen van Nintendo. Met zijn briljante mainstream-game heeft hij maar liefst 15 miljoen euro aan royalty's verdiend.

Wat is hier zo opmerkelijk aan? Nou, de heer Kawashima heeft vriendelijk bedankt voor dit immense bedrag. Hij vindt dat wanneer je geld wilt verdienen, je ervoor moet werken. Zijn familie was hier naar eigen zeggen niet erg blij mee.

De filantropisch ingestelde Kawashima met zijn games

Deze pientere meneer ontwikkelt allerlei handige dingen voor de almaar vergrijzende populatie van Japan, iets waar de Brain Training games ook toe hoorden. Hij is tevreden met zijn loon van €70.000 per jaar en stopt zijn gedeelte van de royalty's niet in eigen zak, maar in het onderzoek waar hij al jaren mee bezig is.

Kawashima is naar eigen zeggen een workaholic en zou niet weten wat hij met zijn vrije tijd zou moeten doen wanneer hij met zijn geld naar een tropisch eiland zou verhuizen. Ook heeft hij geen tijd om te gamen, omdat al zijn vrije tijd in zijn werk gestopt wordt. Ook zijn eigen Brain Training laat hij lekker links liggen.

Niet iedereen zal het eens zijn met zijn beslissing, maar het getuigt in ieder geval van karakter om het geld niet te houden. Lees het hele verhaal hierzo.