"Het is voor EA's teams geen verrassing dat er verandering aan zit te komen", aldus Gibeau in zijn blog. "We investeren en innoveren al maanden in nieuwe technologie. De consolebedrijven die ons vroege werk hebben gezien, zijn het er mee eens dat EA's next-gen software niet minder dan verbazingwekkend is."

Meteen na de opmerking over next-gen software, noemt Gibeau Battlefield 4, wat bevestigt dat de game naar de volgende generatie consoles komt. "Eerder (vorige week) lieten we Battlefield 4 aan vijfhonderd filiaalmanagers van GameStop zien. De game kreeg een groot applaus en duizenden fans reageerden op een enkele enthousiaste Tweet van GameStops CEO."

Het feit dat Battlefield 4 naar PS4 en de volgende Xbox-console komt, ligt in lijn met de aankondiging dat Battlefield 4 in het fiscale jaar 2014 verschijnt. EA's fiscale jaar loopt van 1 april 2013 tot en met 31 maart 2014. De PlayStation 4 verschijnt in de Verenigde Staten rond de feestdagen van dit jaar en verwacht wordt dat de nieuwe Xbox-console rond dezelfde tijd verkrijgbaar is. Battlefield 4 komt verder nog naar PC, maar of de game ook in ontwikkeling voor Xbox 360 en PlayStation 3 is, is niet bekend.