Het kost 6,99 euro om een server een hele week te huren, 24,99 euro voor dertig dagen en 59,99 euro voor negentig dagen. Ontwikkelaar Dice en uitgever Electronic Arts zijn de servercapaciteit voor BF3 momenteel aan het uitbreiden, zodat er genoeg verhuurbare servers zijn.

Huurders kunnen op hun server verschillende regels instellen. Zo kunnen voertuigen, friendly fire, de mini-map, de hud en de automatisch herstellende gezondheid aan of uit worden gezet. Ook kan de servereigenaar aangeven dat spelers alleen bij een squad-leider kunnen spawnen om zo teamspel te bevorderen, spelers uit de server verwijderen en permanent bannen of de server alleen openstellen voor bepaalde spelers.

Update

De update die de mogelijkheid om eigen servers te huren heeft toegevoegd, is sinds dinsdag beschikbaar voor PlayStation 3 en verschijnt binnenkort voor PC en Xbox 360. De patch heeft ruim tweehonderd zaken aangepakt. De eigenschappen van verschillende wapens zijn onder andere iets aangepast en spelers kunnen sneller opstaan vanuit een liggende positie.

Ook heeft update een fix gebracht voor input lag: de vertraging tussen het indrukken van een knop of bewegen van een stick en de daadwerkelijke actie op het scherm. Veel Battlefield 3-spelers op PlayStation 3 melden dat die vertraging aanzienlijk groter is dan bij Battlefield: Bad Company 2.

Spelers van BF3 kunnen na de update anti-aliasing uitzetten om dit probleem op te lossen. Of dit daadwerkelijk het antwoord is op het probleem, is nog onduidelijk. Op het forum van Electronic Arts melden sommige mensen een kleine verbetering.