Nieuws
Battlefield 2042

Battlefield 2042 verschijnt op 22 oktober, bèta in de planning

Game is gericht op multiplayer

Geschreven door Michel Musters op
De nieuwe Battlefield-game heet Battlefield 2042 en komt op 22 oktober uit.

Dat werd tijdens een livestream vanmiddag aangekondigd. Het spel is gericht op multipayer en komt naar consoles en pc. Op pc, PlayStation 5 en Xbox Series X en S zijn gevechten met 128 spelers mogelijk - op Xbox One en PS4 gaat het om 64 spelers en kleinere maps.

Dice en EA gaan "Battlefield-veteranen" begin juli uitnodigen voor een gesloten technische speeltest. Ergens voor oktober moet een open bèta volgen voor iedereen.

De game richt zich op een grootschalige oorlog waarin de Verenigde Staten en Rusland een belangrijke rol spelen. De wereld is daarbij onherroepelijk aan het veranderen en dat levert bizarre klimaten op. Spelers besturen een elite groepering die ingehuurd wordt door deze landen. Men kan zogenaamde 'Specialists' besturen. Deze klassen hebben hun eigen specialiteiten en hun loadout is volledig aan te passen. Er zijn in totaal tien verschillende Specialists.

Battlefield 2042 is gebouwd rondom drie kernmodi. All-Out Warfare komt het dichtst in de buurt van de Battlefield die spelers kennen, met "de grootste maps ooit" voor de franchise. Het gaat om zeven gigantische maps. In Hazard Zone wordt er met squads gewerkt, waardoor het spel heel anders moet aanvallen. De derde modus wordt door Dice LA ontwikkeld en moet een "nieuwe soort gametype" worden. Deze wordt op 22 juli tijdens EA Play Live onthuld.

EA heeft bevestigd dat Battlefield 2042 met seizoenen gaat werken en dat elk seizoen een Battle Pass krijgt met zowel gratis als betaalde tiers. Elk seizoen moet zowel het verhaal van de game voortstuwen als nieuwe content aanbieden. In het eerste jaar staan er vier seizoenen en dus vier Battle Passes op de planning. Hieronder vallen ook nieuwe Specialists en locaties.

Lees meer over Battlefield 2042 in deze uitgebreide preview.

Dit artikel delen:

Lees meer

Fifa 22 krijgt mogelijk online carrièremodus Battlefield 2042 kan de ultieme fanservice worden
1

Reacties op: Battlefield 2042 verschijnt op 22 oktober, bèta in de planning

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    Krytuun

    • 10 juni 2021 12:44
    @myrrmyrr Kan hier niet even een ban op worden uitgevoerd?

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.