Nieuws
Battlefield 2042

Battlefield 2042 uitgesteld naar 19 november

Game stond eerst gepland voor een release op 22 oktober

Geschreven door Michel Musters op
Electronic Arts en Dice hebben Battlefield 2042 uitgesteld naar 19 november.

Het spel stond eerst gepland voor een release op 22 oktober, maar de extra maand is nodig vanwege "onvoorziene uitdagingen". Volgens Oskar Gabrielson van Dice is het daarnaast belangrijk dat iedereen op een veilige wijze aan de game kan werken. Later deze maand moet EA meer details geven over de aankomende open bèta.

Eerder deze week gingen er al geruchten over een mogelijk uitstel van Battlefield 2042. Toen spraken de geruchten elkaar al tegen: sommige insiders hadden vernomen dat het spel pas in 2022 uit zou komen, maar dat blijkt nu niet te kloppen.

Voordat de nieuwe releasedatum aangekondigd werd, zakten de aandelen van uitgever Electronic Arts met 7 procent uit angst voor een uitstel naar 2022. Ton bleek dat de game alsnog dit jaar uitkomt, begon de waarde van de aandelen weer te stijgen.

Battlefield 2042 verschijnt op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc. Het spel is gericht op multipayer en bevat dus geen singleplayermodus. Op pc, PlayStation 5 en Xbox Series X en S zijn gevechten met 128 spelers mogelijk - op Xbox One en PS4 gaat het om 64 spelers en kleinere maps.

Dit artikel delen:

Lees meer

Nieuwe kleur voor Sony's PS5 Pulse 3D-headset onthuld Hoe No Man’s Sky een historische flop heeft overwonnen
2

Reacties op: Battlefield 2042 uitgesteld naar 19 november

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  GoofyZ3

  • 16 september 2021 10:40
  Nooooo, naja beter dan een bug fest

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  clandestine666

  • 16 september 2021 11:54
  Jammer heb 'm in de preorder voor de PS5, maar idd als DICE meer tijd nodig heeft om de (ergste)bugs eruit te halen en het netwerk te testen dan zij het zo. Battlefield-games hebben sowieso altijd een lang traject te gaan met tweaks en fixes na de release, maar daar is de gemiddelde BF-liefhebber wel aan gewend dacht ik zolangzamerhand. Als er deze keer gelijk genoeg content beschikbaar is komt de rest uiteindelijk ook wel weer goed..

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.