Electronic Arts heeft vandaag zowaar twee nieuwe Battlefield-games aangekondigd, waarover eerder vandaag al geruchten de ronde deden: Battlefield 1943: Pacific en Battlefield: Bad Company 2. Beide games verschijnen voor zowel PS3, Xbox 360 als PC.

Battlefield 1943: Pacific zal zich volledig op de multiplayer gaan richten en brengt de reeks terug naar waar die begon: de Tweede Wereldoorlog. Het spel zal deze zomer via de digitale kanalen beschikbaar worden gesteld. Of het hier om een 'Xbox Live Arcade'-spel gaat of om een volwaardig spel dat via Xbox Live te downloaden zal zijn, iets wat vooralsnog niet is gebeurd, is nog onbekend. Op het PlayStation Network zijn wel eerder grotere games, zoals SOCOM en Warhawk, digitaal beschikbaar gesteld.

Trailer en screenshots van Battlefield 1943: Pacific

Battlefield: Bad Company 2 is het vervolg op de consolegame Bad Company, maar zal dit keer ook voor de PC verschijnen. Het spel houdt vast aan de formule van een sterke verhalende singleplayer gecombineerd met een online multiplayermodus. Het decor is dit keer wat afwisselender, met zowel woestijn-, sneeuw- als jungleomgevingen. De vernietigbare omgeving is opnieuw van de partij. Bad Company 2 wordt tegen het eind van het jaar verwacht.

Battlefield: Bad Company 2