Het lijkt tegenwoordig wel mode om te roepen dat een spel goud is, waarna blijkt dat men toch niet alle bugs heeft weten te pletten. Kon je eerst lezen dat Mafia niet helemaal goud was, nu is dit het geval met Battlefield 1942. Gamepen was bij het afgelopen persfeestje van het spel en sprak met een aantal mensen van DICE. Wat blijkt, het spel is nog niet goud en er zijn nog een aantal probleempjes die verholpen moeten worden.just came back from the Battlefield 1942 junket and I learned some pretty interesting information. The game has not yet reached gold status and the internet rumor is just that, a rumor. However, the game is very close to being gold, just a few minor bugs need to be worked and tweaked.

I was able to play about 4 hours worth of the near final version and I'll admit, the game is pretty damn addicting. There are a few bugs though, some of which really affect the gameplay. We'll have more info for you on the game as it develops.

Er is gelukkig wel meer bekend over de uitbreiding die in 2003 zal verschijnen. De naamloze expansion die al in de maak is zal zes nieuwe multiplayer maps bevatten, een aantal nieuwe voertuigen en wat andere zaken. Wat nu de werkelijke status is van BF1942 is onduidelijk. Er zou een post van Tobias van DICE zijn geplaatst op het EA forum, maar dit bleek een "imposter" te zijn. Het lijkt dan ook afwachten op een officieel bericht van EA.