Nieuws
Battlefield 1

Battlefield 1-update verbetert matchmaking, wapens, gadgets en meer

Bajonet is nu minder krachtig

Geschreven door Brian Artiles Govita op
Ontwikkelaar Dice heeft tijdens een livestream bekendgemaakt wat spelers kunnen verwachten van de mei-update voor Battlefield 1.

Volgens Dice moet het grootste probleem in de Operations-modus met de update opgelost zijn. Spelers komen namelijk vaak terecht in lege lobby's. Als oplossing introduceert Dice 'Operation Playlists'. Dit houdt in dat spelers na een Operations-match niet meer in het startmenu terechtkomen, maar in een lobby blijven, zodat andere spelers tot een lobby kunnen toetreden.

Bovendien kunnen spelers tussen matches door ook van team veranderen. Dice voegt naar eigen zeggen deze veranderingen toe om ervoor te zorgen dat spelers een betere en unieke ervaring krijgen tijdens het spelen van Operations.

Daarnaast is ook de bajonet aangepast. Gameplay-ontwerper Chad Wilkinson zegt hierover dat spelers het gevoel hadden dat ze op geen enkele wijze een kill met de bajonet konden voorkomen. Na de update kunnen spelers die de bajonet gebruiken net zoveel schade oplopen als andere spelers en minder snel omdraaien.

De mei-update heeft nog geen releasedatum. In de livestream hieronder worden alle verbeteringen behandeld door ontwikkelaars van Dice.

Dit artikel delen:

Lees meer

Final Fantasy 7 Remake wordt nu intern bij Square Enix ontwikkeld PlayStation Plus-games uitgelekt
5

Reacties op: Battlefield 1-update verbetert matchmaking, wapens, gadgets en meer

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  TheChief

  • 29 mei 2017 14:21
  Gisteren net BF1 uninstalled van mijn PC. Gespeeld tot level 54 en toen was ik wel klaar met de ongeïnspireerde clusterfuck die dit spel is.

  7 maanden down the line en er is nog geen 32-man of 48-man Conquest server te vinden. En 64-man is gewoon zo vol en druk dat het op de meeste mappen aankomt op running en gunning ipv de vijand te kunnen flankeren etc.

  Gecombineerd met wapens die meh aanvoelen, vliegtuigen die (zoals zo vaak in de BF reeks) veel te sterk zijn en een gameplay waarin de skill ceiling veel te laag ligt gaat deze jongen terug naar BF4 totdat er hopelijk een nieuwe Battlefield in WW2 wordt aangekondigd (die hopelijk minder shallow is dan BF1).

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  smoothy101

  • 29 mei 2017 16:14
  @thechief Als iemand die 500 uur in BF4 heeft zitten ben ik het niet helemaal met je eens, het is helemaal niet ongeinspireerd. Ik vind dit de meest geinspireerde Battlefield tot nu toe met een heel duidelijk thema en de eerste met een legit single player. Ik was de modern combat na bc2 bf3 en bf4 eigenlijk wel zat en dit thema baalste nieuw leven in de franshise.

  Over de server kan ik niet veel zeggem omdat ik altijd op 64 man servers zit hoe dan ook weet ik op welke map dan ook met 64 man vaak een flank te vinden.

  Wapens zijn zeker krachtig meeste snipers hebben een sweet spot. De automatisch wapens hebben ook een eigen plek met hun hoge firing rate.

  De skill ceiling is wel lager dan BF4 maar wel goed naar mijn idee. Noobs kunnen namelijk niet gelijk gaam rampagen. Maar dit is mijn mening uiteraard 😊

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  TheChief

  • 29 mei 2017 16:19
  @smoothy101 Mijn voornaamste probleem en bezwaar zit hem in het feit dat er gewoon geen 32 -en 48 man servers voor Conquest zijn.

  Ik ben zelf een dedicated tanker+engineer sinds de BF1942 demo uitkwam in 2002 en in een 64-man server is de kans dat je een tank te pakken kunt krijgen gewoon enorm klein. Er is altijd wel één of andere niet skilled idioot die net een seconde eerder spawned en de tank dan ergens parkeert waar ie volstrekt nutteloos is ipv het team te helpen.

  Ik heb er inmiddels 1100+ uur BF4 opzitten en het spel verveelt nog steeds niet. BF1 heb ik gedurende 150+ uur gespeeld en ik heb het allemaal wel gezien.

  Het is absoluut geen slechte game maar zeker ook geen 9 zoals zoveel websites het deden doen geloven. Een solide 7 uit 10, want het merendeel van het krediet van BF1 zit hem in de verpakking zoals de prima graphics en geluid. Op gameplay gebied laat de game helaas toch echt wel wat steken vallen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  spreadthehate

  • 29 mei 2017 17:15
  @thechief

  Helemaal met je eens.
  Alle BF redelijk kapot gespeeld waaronder BF2142 het meest met ruim over de 2000 uur. BF1 heb ik vanaf release dag en heb hier net 110 uur inzitten en ben helemaal klaar met dat spel. Heb hem in geen weken meer aangeraakt omdat ik het gevoel heb alles wel te hebben gezien.

  Ik persoonlijk erger mij ook kapot aan al die snipers aan één ruk door.
  Had het mooier gevonden bij dit deel als er een limiet was qua roll om te kiezen. Bij alle delen nooit geen enkel problemen gehad met de scout class maar die verdomde sweetspot hadden ze nooit moeten implementeren. Beetje lekker bij de vlag campen met je sweetspot op 100+m afstand en prijsschieten maar. Was in het begin redelijk hyped voor BF1 maar achteraf toch zwaar teleurgesteld.

  Net wat jij zegt graphics en audio is echt heel goed gedaan, maar met gameplay laat het behoorlijk wat steken vallen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  HazeRon

  • 29 mei 2017 19:19
  Bf2 Modern combat , dat was de moeder der shooters

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.