Nieuws
Tamagotchi

Bandai blaast nieuw leven in Tamagotchi uit 1997

Vooralsnog alleen in Amerika

Geschreven door Eline Oosterloo op
Bandai Amerika brengt volgende maand gelimiteerde versies uit van de Tamagotchi uit 1997.

De twintigste verjaardag van de Tamagotchi wordt door het bedrijf gemarkeerd door een speciale editie van het apparaat uit te brengen. Behalve het formaat is er eigenlijk niet veel veranderd aan het stukje speelgoed; het scherm toont de 8-bit huisdiertjes nog steeds op een onbelicht scherm, die verzorgd kunnen worden door drie knoppen te bedienen onder het beeld.

De Tamagotchi uit 2017 heeft een scherm dan 40% kleiner is dan het origineel en een body die maar liefst 60% kleiner is. Verder is het scherm met opzet zo veel mogelijk hetzelfde gebleven. Het product is dan ook bedoeld om nostalgische gevoelens aan te wakkeren:

"Dit is voor veel millennials de kans om hun jeugd te herleven. Voor veel mensen was dit speelgoed hun enige huisdier. Het is de bedoeling dat je je virtuele huisdier verzorgt door het te voeden en schoon te maken als het beestje poept. We hebben er geen gameplay aan toegevoegd, zodat de ervaring zo veel mogelijk hetzelfde blijft," laat Tara Badie weten, de directeur van merkmanagement bij Bandai.

De Tamagotchi kwam in het eerst uit in Japan in 1996. De naam komt van het Japanse woord 'tamago', dat 'ei' betekent, in combinatie met het Engelse woord 'watch'. In 1997 lanceerde de huisdiersimulator in de rest van de wereld. De nieuwe Tamagotchi verschijnt op 5 november in Noord-Amerika en zal 14,99 dollar kosten, wat neerkomt op ongeveer 12,70 euro. Er is vooralsnog niets aangegeven over een eventuele Europese uitgave van de nieuwe Tamagotchi.

Bron: Polygon

Dit artikel delen:

Lees meer

Live om 20:00: Star Wars Battlefront 2 Spider-Man 2 uit 2004 uitgespeeld zonder te slingeren
1

Reacties op: Bandai blaast nieuw leven in Tamagotchi uit 1997

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • kannabo

    • 12 oktober 2017 10:57
    In je herinnering een geweldig ding, denk dat als je dat ding nu aanschaft het erg tegen gaat vallen.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.