Verschillende EA-games moeten voor gebruik geactiveerd worden via een zogenaamd EA Account, dit account wordt ook gebruikt om berichten op de officiële forums van de uitgever te kunnen plaatsen. Wanneer een gebruiker wegens zijn gedrag gebannen wordt van zo'n forum, is het mogelijk dat zijn hele EA-account voor een bepaalde tijd wordt geblokkeerd, legt BioWare's Stanley Woo uit op het BioWare-forum.

Er zijn twee niveau's van handhaving vertelt Woo, die ook zijn omschreven in de algemene voorwaarden van het forum. Het eerste niveau is een ban van BioWare-moderators dat alleen geldt voor het forum en minimaal 24 uur duurt. Het tweede niveau wordt door een ander departement opgelegd en kan voorkomen wanneer iemand op de rapporteerknop in het forum gedruk heeft. Deze kunnen ook van invloed zijn op een game of downloadbare content. 

72 uur

Woo reageerde op een bericht van gebruiker VWare, wiens tweede account voor 72 uur is gebannen omdat hij op het forum aan BioWare vroeg: "Hebben jullie je zielen verkocht aan de EA-duivel?" VWare zegt het terecht te vinden dat hij tijdelijk van het forum is gebannen, maar is het er niet mee eens dat hij zijn onlangs gekochte versie van Dragon Age II niet kan spelen, omdat hij het spel door de ban niet kan activeren.