Website Idle Thumbs heeft een interview online geplaatst met American McGee, de bedenker van de humoristische actiegame Bad Day L.A. In het interview onthult McGee dat men al bezig is met een film gebaseerd op deze game. Ook vertelt hij dat zijn volgende spel weer een 'Twisted Tale' zal worden, in de stijl van American McGee's Alice.

Bad Day L.A. is een spel met een politieke boodschap. Het spel speelt in op de angstcultuur die overheerst in de Verenigde Staten. Als speler neem je de rol aan van een zwerver die op één dag haast alle denkbare rampen in Los Angeles dient te trotseren, van een aardbeving tot een invasie van buitenaardse wezens en zombies.

Het spel baadt in een typische tekenfilmsfeer. De Bad Day L.A. film dan ook een animatiefilm. Er is al een bekende schrijver/producer aan de film verbonden, al kan McGee zijn naam nog niet bekend maken. Ook kijkt men of er eventueel een tv-serie tot stand kan komen:As with your other projects (Oz, Grimm), you seem to be taking a franchise approach to Bad Day LA. A graphic novel is already lined up. What else can we expect? Is there movie potential in Bad Day LA, or is that something you're not pursuing for this title? We are working on a film version of Bad Day LA and have recently attached a very well known animated executive producer/writer who will be taking up the charge to adapt the game story into a film story. In addition to that we're also looking at a potential animated TV show, a graphic novel, and a merchandise line. No point in owning the IP if we're not going to go out there and use it to help cross-promote the game. Na Bad Day L.A. kunnen we een nieuwe 'Twisted Tale' verwachten, al wil McGee nog niet zeggen welk verhaal dit keer onder handen genomen zal worden. De mogelijkheid bestaat dat American McGee's Oz weer tot leven wordt gewekt, ook omdat er een grootschalige filmproductie rond die franchise aan zit te komen. Opvallend is dat het nieuwe 'Twisted Tale' spel aanvankelijk niet in de winkel te koop zal zijn, maar electronisch en mogelijk in episodes, zijn weg naar de klant zal vinden. Lees het hele interview hier.

Met dank aan klontje::boter voor het melden van dit nieuws.