Back to Karkand is direct vanaf de release van Battlefield 3 beschikbaar. Om de PC-versie gratis te ontvangen kunnen gamers de Limited Edition reserveren in de EA Store. Met de Xbox 360- en PlayStation 3-versies van het spel wordt dezelfde actie opgezet, maar het is echter nog onbekend met welke winkels dit zal zijn.

Begin februari werd bekend dat het pakket vier speelvelden uit Battlefield 2 bevat, die opnieuw zijn opgebouwd met de techniek achter het derde deel. Dice heeft nu onthuld dat het de maps Wake Island, Strike at Karkand, Gulf of Oman en Sharqi Peninsula betreft. In de vernieuwde versies is het mogelijk om grote delen van de omgevingen te vernietigen. Tevens bevat het map pack wapens en voertuigen uit Battlefield 2 en zijn er nieuwe Achievements en Trophies te verdienen.

Battlefield 3

Battlefield 3 is in de herfst van 2011 te verkrijgen voor PC, PlayStation 3 en Xbox 360. De PC-versie biedt de speler de kans om met 64 spelers online te gamen. Op de spelcomputers zal dit naar verwachting minder zijn. Ook heeft Dice bekendgemaakt dat wapens op muren en ramen geleund kunnen worden om nauwkeuriger te kunnen schieten.