Atari's opbrengsten omlaag, MMO-omzet stijgt | Gamer.nl

Atari's opbrengsten omlaag, MMO-omzet stijgt | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

In deze drie kwartalen, van 1 april 2010 tot en met 31 maart 2011, bedroegen de inkomsten 41 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar was dat nog 92,5 miljoen euro. Atari wijt de daling grotendeels aan het ontbreken van grote releases in deze periode. 

Volgens CEO Jim Wilson liggen de cijfers op een lijn met de vooruitzichten en "tonen ze een verdere verschuiving naar minder retail-games die meer winstgevend zijn en de groeiende onlinegamemarkt". Die onlinemarkt is in de negen maanden van april tot en met december 2010 dankzij Champions Online en Star Trek Online verantwoordelijk geweest voor bijna de helft van de totale inkomsten van Atari. In 2009 werd er 3,1 miljoen euro omzet gemaakt middels onlinegames, in de afgelopen drie maanden was dat 18,4 miljoen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou