Atari wil Star Trek Online- en Champions Online-ontwikkelaar verkopen | Gamer.nl

Atari wil Star Trek Online- en Champions Online-ontwikkelaar verkopen | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Drie jaar geleden kocht Atari ontwikkelaar Cryptic Studios in de hoop een aandeel te bemachtingen in de ma ively multiplayer online gamemarkt. Het financiële rapport onthulde echter dat alle projecten van Cryptic inmiddels stopgezet zijn en dat Atari het bedrijf wil verkopen, na drie jaar achtereenvolgend verlies te hebben gedraaid.

Volgens Atari werd deze besli ing genomen vanuit de strategie om minder, maar winstgevendere spellen uit te brengen en een groter aandeel te krijgen in de casual online en mobile markt. De uitgever vertelt dat het externe ontwikkelen van spellen meer flexibiliteit biedt in een steeds veranderende markt. "Vandaar dat wij, als bedrijf, ons los willen koppelen van Cryptic Studios". Cryptic Studios werkt momenteel al enige tijd aan Neverwinter; een MMO gebaseerd op de Neverwinter Nights-spellen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou