Nieuws
Nolan Bushnell

Atari-oprichter werkt samen met Nederlandse gamestudio

Gaat mobiele games ontwikkelen

Geschreven door Redactie Gamer.nl op

De 73-jarige Atari-oprichter Nolan Bushnell gaat samen met het Nederlandse Spil Games uit Hilversum mobiele games ontwikkelen.

Bushnell werkt al zes maanden "in het geheim" samen met het bedrijf. De samenwerking zal vooral via het internet verlopen, maar de Atari-oprichter zal ook zo nu en dan naar Nederland komen.

De samenwerking moet vijf tot acht mobiele games opleveren, waarvan de eerste begin 2017 moet verschijnen. De rest van de games zullen in de loop van het volgende jaar volgen. De games van Spil trekken maandelijks meer dan honderd miljoen gebruikers.

Bushnell richtte in 1972 Atari op, een van de eerste bedrijven welke zich enkel richtten op het ontwikkelen van games. Tegenover CNBC zegt hij dat de bedrijfscultuur van Spil een belangrijke reden voor hem was om juist het Nederlandse bedrijf uit te kiezen.

"Ik heb met ze gepraat en besloot dat ze een cultuur hebben van samenwerking, een die veel weg heeft van Atari toen ik daar vertrok. Fantastische mensen met een leuke instelling", aldus de gameveteraan.

Door NU.nl

Dit artikel delen:

Lees meer

Een kleurrijke chaos in Battleborn Romero's en Carmack's Kickstarter op pauze gezet
0

Reacties op: Atari-oprichter werkt samen met Nederlandse gamestudio

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.