Als het aan Atari Benelux ligt hoeven we straks geen Wii meer te kopen, want in maart zal het bij ons Realplay op de markt brengen. Realplay is een nieuwe lijn producten voor de Playstation 2 die gebruik maken van een bewegingsgevoelige controller, vergelijkbaar met de Nintendo Wii. De spelletjes heten, hoe origineel, Realplay Bowling, Reaplay Golf, Realplay Pool, Realplay Racing en Realplay Puzzlesphere, en spreken stuk voor stuk voor zich.

Het grote verschil met de Wii is dat de Realplay-spelletjes geen gebruik maken van één universele controller, maar dat voor elk van de spelletjes een aparte controller is ontworpen. Zo speel je Reaplay Bowling met een heuse bowlingbal, Realplay Pool met een keu, Realplay Golf met een golfclub en is voor Realplay Racing een racestuurtje ontwikkeld.

Dit betekent overigens wel weer dat de spelletjes los van elkaar verkocht worden en dat je telkens een nieuwe controller erbij aan zult moeten schaffen. En de vraag is of je dat wil voor één spelletje dat, afgaande op de beelden die op de website van Realplay te bekijken zijn, niet heel veel voorstelt. Atari hoopt Realplay op 15 maart in de winkels te bezorgen.