Nieuws
Breakout: Recharged

Atari komt met game gebaseerd op arcadeklassieker Breakout

Breakout: Recharged verschijnt op 10 februari op consoles en pc

Geschreven door Michel Musters op
Atari geeft binnenkort Breakout: Recharged uit, een game gebaseerd op de klassieke arcadegame Breakout.

In het spel moeten spelers - net zoals in de klassieker - met een balletje blokken in levels kapotmaken. De game bevat daarbij moderne graphics en diverse power-ups, alsmede een soundtrack van componist Megan McDuffee, vooral bekend om haar geprezen soundtrack van River City Girls.

Spelers staat een eindeloze arcademodus alsmede vijftig uitdagende levels te wachten. Daarbij zijn er leaderboards om scores met andere spelers te vergelijken en kan de game lokaal in co-op gespeeld worden. 

Breakout: Recharged komt op 10 februari uit op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, Nintendo Switch, Steam, Epic Games Store en de Atari VCS, een console van Atari die vorig jaar is gelanceerd.

Dit artikel delen:

Lees meer

Respawn en EA geven eerste details over drie nieuwe Star Wars-games Nvidia krijgt overname van Arm mogelijk toch niet voor elkaar
3

Reacties op: Atari komt met game gebaseerd op arcadeklassieker Breakout

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • gimbal2

  • 25 januari 2022 16:00
  Nooit echt de lol ingezien van het traditionele breakout concept. Leuk voor 10 minuten maar er is niets meer herhalend dat dit spelconcept. Op de MSX2 was er ooit een spel genaamd "Breaker" wat vertical scrolling had; dat was net een tikkie meer interessant maar nog steeds niet genoeg om het vol te blijven houden voor een high score (daarnaast de eindeloos herhalende chiptune muziek… ugh).

  De enige waar ik wel lol mee heb gehad is "Breakquest", een duivels moeilijk spel wat tegenwoordig gratis te downloaden is van de site met dezelfde naam. Dat spel wist het concept wel redelijk te vernieuwen en variatie in te brengen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  GRDavies

  • 27 januari 2022 08:20
  @gimbal2 Dit wilde ik ook posten, Breaker (op de msx2), dat concept ben ik helaas nooit meer tegengekomen. Je kon het ook multiplayer spelen. Enige vervelende was, geen pauzeknop, maar soms kon je hetballetje in een looping state houden. Maar leuk om te lezen dat het ook voor minstens 1 ander iemand het een indruk (genoeg) heeft achtergelaten :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • marco300

  • 25 januari 2022 17:13
  Ik zie liever een remake van Spy VS Spy.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.