Atari brengt oude games opnieuw uit op Facebook | Gamer.nl

Atari brengt oude games opnieuw uit op Facebook | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Om geld aan de games te verdienen introduceert Atari GO microtransacties. Atari GO zal zich niet alleen richten op eigen games, maar ook op emulaties van oude spellen van Atari die niet door de studio zelf zijn gemaakt. Websites die dergelijke emulaties herbergen, worden uitgenodigd om een samenwerkingsverband met Atari aan te gaan, waardoor zij legaal toegang krijgen tot authentieke versies van Atari-games. Wel moeten deze websites de winst die zij genereren dankzij de spellen aan Atari overhandigen.

Daarnaast biedt Atari GO een ontwikkelingsprogramma, dat geschikt is voor mensen die Atari-games willen herdefiniëren voor moderne doelgroepen op sociale netwerken. De hele portfolio bestaande uit meer dan duizend games mag hiervoor gebruikt worden. Op de website van Atari GO zijn inmiddels meerdere spellen te vinden, waaronder Faeries vs. Darklings en Dark Orbit.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou