Astral Chain is volledig in handen van Nintendo

Astral Chain is volledig in handen van Nintendo

Astral Chain is nu volledig in handen van Nintendo. Dat zegt PlatinumGames-hoofd Atsushi Inaba tegen href="https://www.videogameschronicle.com/news/platinum-says-astral-chain-is-nintendos-ip-after-fans-notice-copyright-change/" rel="noopener noreferrer" target="_blank">Video Game Chronicle.</a>

Eerder gaf PlatinumGames aan dat het intellectuele eigendom voor de Switch-game in handen van zowel de ontwikkelaar als Nintendo is. Recent merkten fans echter op dat het auteursrecht op de website van de game enkel nog verwijst naar Nintendo.

"Het is zoals het eruitziet", zei Inaba toen hem werd gevraagd of het verwijderen van PlatinumGames' naam iets betekent. "Het is zoals het geschreven staat op de website: Astral Chain is hun IP en er we zijn beperkt in hoeveel we erover willen praten."

Toen het bedrijf na afloop van het interview werd gevraagd om meer duiding, gaf een woordvoerder aan 'niet in de positie te zijn om de vraag te beantwoorden'. In hoeverre Nintendo en PlatinumGames mogelijk samenwerken voor een vervolg op Astral Chain is dus onduidelijk. 

Het is niet ongebruikelijk dat PlatinumGames geen zeggenschap heeft over de franchises waarin het games ontwikkelt. Van alle recente games is enkel The Wonderful 101 van het bedrijf zelf.

Astral Chain verscheen in 2019 exclusief voor de Nintendo Switch. 

Astral Chain

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Echt een bijzondere, gave en mooi afgewerkte game dit. Kom maar op met deel 2! @redactie 'Astral Chain is hun IP en er we zijn beperkt in hoeveel we erover willen praten.' = slecht vertaald en taalkundig ook niet best.

0
test

@Agent 4125 welkom naar gamer.nl, waar we zijn klaar om te bezorgen de laatste game nieuws naar jou, elke dag.

0
test

@Allisilea nou mij niet.

0

Aanbevolen voor jou