Niet alleen bevinden spelers zich in die steden, ook in de bossen, waar ze bomen beklimmen en van boom tot boom kunnen bewegen. Dit wordt bevestigd in de eerste screenshots die van de game zijn uitgelekt. Ook zullen spelers de bergen ingaan. De wereld van Assassin's Creed III maakt een zomer- en een winterseizoen mee. In de winter verandert water onder andere in ijs en bewegen soldaten langzamer door de sneeuw.

De game draait volgens Game Informer op een sterk vernieuwde versie van de engine die voor de vorige Assassin's Creed-games werd gebruikt. Deze engine is volgens het magazine onder andere in staat om gezichten gedetailleerd weer te geven, evenals "duizenden troepen die een bloedige strijd aan het uitvechten zijn". Er zijn duizenden nieuwe animaties gemaakt voor de hoofdrolspeler, geen van deze animaties zijn overgezet vanuit de vorige games.

Game Informer meldt onder andere dat de hoofdrolspeler een Britse vader en Amerikaanse indiaanse moeder heeft. Zijn Engelse naam is Connor, zijn indiaanse naam Ratohnhake:ton. De speler maakt de jeugd van Connor aan de Amerikaanse frontlinies mee, ten tijde van de onafhankelijkheidsoorlog. Connor wordt opgevoed door de Mohawk-stam. Wanneer de kolonisten het Mohawk-dorp platbranden, besluit Connor zijn leven te wijden aan het vechten tegen onderdrukking en onrechtvaardigheid.

Assassin's Creed III komt op 30 oktober uit voor PC, PlayStation 3 en Xbox 360. De game op 5 maart officieel onthuld, zo blijkt uit het aftellen op de officiële website.