Bungie bevestigde vrijwel direct dat het gaat om een legitiem document en besloot daarop zelf ook een afbeelding vrij te geven. Internetspeurder Superannuation suggereert daarom dat de informatie bewust gelekt is.

In het document wordt verteld over een wereld 700 jaar in de toekomst, waarin de mensheid zich op de rand van de afgrond bevindt. Er wordt verder gesproken over The Last City, de laatst overgebleven vestiging van de mens, en over een gigantisch buitenaards ruimteschip dat "als een tweede maan" boven de aarde zweeft. 

Destiny wordt in het document omschreven als "leuk en toegankelijk voor iedereen". Het spel is volgens Jason Jones van Bungie bedoeld om spelers "zeven jaar oude zelf" aan te spreken, wat mogelijk betekent dat Destiny zich op een bredere of wellicht jongere doelgroep richt dan Halo dat deed. Het lijkt echter eerder een verwijzing naar het avonturiersgevoel van zevenjarigen te zijn. De gameplay van het spel is "sociaal tot in de kern". Bungie zelf gaf tot nu toe enkel het artwork vrij, maar zegt binnenkort klaar te zijn voor een onthulling. Mogelijk vindt deze plaats op 7 december, tijdens de Spike TV Video Game Awards, waarop veelal nieuwe titels worden aangekondigd.