Journalist betaalde voor artikel over zelfmoordpoging door Fortnite | Gamer.nl

Journalist betaalde voor artikel over zelfmoordpoging door Fortnite | Gamer.nl

href="https://www.eurogamer.net/articles/2018-08-01-anatomy-of-a-tabloid-fortnite-front-page-story" style="">Eurogamer </a>heeft achterhaald dat een artikel van The Daily Mirror dat Fortnite in een negatief daglicht stelt niet is wat het lijkt. Journalist Matthew Barbour betaalde om een zelfmoordpoging af te schuiven op de game.

In het artikel wordt beschreven hoe Carl Thompson uit Preston, een gewijzigde naam om anoniem te blijven, een poging tot zelfmoord doet als gevolg van het spelen van Fortnite. Thompson zou speed gebruiken om eindeloos door te kunnen spelen en geld van zijn ouders stelen om nieuwe skins en wapens aan te schaffen. In april zou hij een zelfmoordpoging hebben gedaan, omdat hij zijn leven niet meer op de rails kreeg.

Het artikel werd sterk bekritiseerd op social media omdat het andere potentiële oorzaken voor de zelfmoordpoging volledig buiten beschouwing laat. Matthew Barbour, de schrijver van het artikel, blijkt via het platform ResponseSource 300 pond te hebben geboden om 'een zo sterk mogelijk verhaal' over een kind dat is verslaafd aan Fortnite te mogen schrijven. Eurogamer onderschepte onderstaande email van Barbour.

Media has no description

In het verleden betaalde de journalist al eerder voor negatieve, deels verzonnen verhalen voor verschillende media. Onderstaande ex-Eurogamer-medewerker Chris Bratt onderschept al eerder een email voor een verhaal over Pokémon Go. The Daily Mirror heeft nog niet gereageerd op de kritiek.

Recent werd gameverslaving erkend als ziekte door de WHO. Lees ook ons artikel over gameverslaving als ziekte.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou