Army of Two-medewerker komt met eigen studio en game | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Papa & Yo draait om een jongetje en zijn beste vriend Monster. Monster is verslaafd aan het eten van giftige kikkers, maar gaat iedere keer als hij er een eet door het lint. Het is aan de speler om het jongetje, Quico, een oplo ing te vinden voor dit probleem. Het verhaal van Papa & Yo is gebaseerd op het eigen leven van Caballero; de giftige kikker is een metafoor voor het drugsgebruik van zijn vader. 

Zijn studio, Minority, is speciaal opgericht om de potentie van emotie in games aan te tonen en wordt door Caballero zelf omschreven als "een thuishaven voor gepa ioneerde en ervaren gameontwikkelaars die het niet meer trokken om weer een shooter te moeten maken." Minority krijgt bij het maken van Papa & Yo hulp van Sony, dat met zijn PubFund-programma onafhankelijke kleine studio's bijstaat in het ontwikkelproces. 

Al het nieuws live vanuit Los Angeles: Gamer.nl/E3


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou