Kunt geeft aan dat de studio eerder problemen heeft gehad met Griekse autoriteiten. "In het verleden was men kritisch over het feit dat we kaarten gebruiken en hoe dat strategisch problematisch is omdat Griekenland een buurland is van Turkije, dat NATO's één na grootste leger heeft." De kaarten waren echter gewoon te koop.

Over de recente arrestatie zegt hij het volgende: "Ik weet niet of de situatie opgelost wordt. De Grieken hebben eens twaalf mensen gearresteerd die foto's van vliegtuigen maakten. Het lijkt er op dat Grieken veel problemen hebben en de aandacht op iets anders willen richten."

De twee ontwikkelaars, 28 en 33 jaar oud, werden gisteren gearresteerd nadat ze gezien werden nabij een militaire basis op het eiland Lemnos. Mogelijk maakten de ontwikkelaars foto's om onderzoek te doen voor de aankomende oorlogssimulatie Arma 3. "Voor zover ik het heb begrepen, worden ze naar het gerechtshof op Lesbos gebracht", aldus Kunt. "Ze zijn nog niet aangeklaagd, maar de politie geeft het gerechtshof informatie over wat er is gebeurd."

De Griekse autoriteiten staan erom bekend gevoelig te zijn als het gaat om militaire operaties. In 2001 werden twaalf Britse en twee Nederlandse vliegtuigspotters beschuldigd van spionage. Een jaar later werden acht van hen schuldig bevonden en drie jaar gevangenisstraf opgelegd. Een jaar daarna werd de veroordeling van dertien van de veertien spotters teruggedraaid.