Ark: Survival Evolved-maker betaalt 40 miljoen in rechtszaak | Gamer.nl

Ark: Survival Evolved-maker betaalt 40 miljoen in rechtszaak | Gamer.nl

Studio Wildcard, de ontwikkelaar van Ark: Survival Evolved, heeft naar verluidt 40 miljoen dollar betaald moeten betalen aan ontwikkelaar Trendy Entertainment. Trendy klaagde Wildcard aan vanwege oprichter Jeremy Stieglitz, die volgens hen contractbreuk heeft gepleegd. Het nieuws werd door Stieglitz’ vrouw, Susan, vorige week bekendgemaakt op Twitter. 

Susan Stieglitz liet in eerste instantie op Twitter weten dat Trendy Entertainment 600 miljoen dollar eiste in de rechtszaak tegen Studio Wildcard. Zij vertelde daarna in een persoonlijk bericht aan een fan van Ark: Survival Evolved dat de studio uiteindelijk 40 miljoen dollar heeft betaald.

Eerder werden details bekend over de rechtszaak. Jeremy Stieglitz werkte in 2014 bij Trendy Entertainment, maar besloot op te stappen. Hij tekende een contract waarin stond dat hij gedurende een bepaalde tijd niet mocht concurreren met Trendy Entertainment en dat hij geen medewerkers van de studio mocht werven voor zijn eigen projecten. 

Volgens een advocaat van Trendy brak Stieglitz deze voorwaarden vrijwel direct na zijn vertrek in 2014, door mensen van Trendy Entertainment te werven voor de ontwikkeling van Ark: Survival Evolved en aan de game te werken.

Ark: Survival Evolved is op dit moment als Early Acce -titel beschikbaar voor pc en Xbox One. De volledige versie van de game moet later dit jaar uitkomen voor pc, Xbox One en PlayStation 4.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou