Nieuws
Ark Survival Evolved

Ark: Survival Evolved-maker betaalt 40 miljoen in rechtszaak

Studio Wildcard aangeklaagd door Trendy Entertainment

Geschreven door Aida . op

Studio Wildcard, de ontwikkelaar van Ark: Survival Evolved, heeft naar verluidt 40 miljoen dollar betaald moeten betalen aan ontwikkelaar Trendy Entertainment. Trendy klaagde Wildcard aan vanwege oprichter Jeremy Stieglitz, die volgens hen contractbreuk heeft gepleegd. Het nieuws werd door Stieglitz’ vrouw, Susan, vorige week bekendgemaakt op Twitter. 

Susan Stieglitz liet in eerste instantie op Twitter weten dat Trendy Entertainment 600 miljoen dollar eiste in de rechtszaak tegen Studio Wildcard. Zij vertelde daarna in een persoonlijk bericht aan een fan van Ark: Survival Evolved dat de studio uiteindelijk 40 miljoen dollar heeft betaald.

Eerder werden details bekend over de rechtszaak. Jeremy Stieglitz werkte in 2014 bij Trendy Entertainment, maar besloot op te stappen. Hij tekende een contract waarin stond dat hij gedurende een bepaalde tijd niet mocht concurreren met Trendy Entertainment en dat hij geen medewerkers van de studio mocht werven voor zijn eigen projecten. 

Volgens een advocaat van Trendy brak Stieglitz deze voorwaarden vrijwel direct na zijn vertrek in 2014, door mensen van Trendy Entertainment te werven voor de ontwikkeling van Ark: Survival Evolved en aan de game te werken.

Ark: Survival Evolved is op dit moment als Early Access-titel beschikbaar voor pc en Xbox One. De volledige versie van de game moet later dit jaar uitkomen voor pc, Xbox One en PlayStation 4.

Bron: Gamespot

Dit artikel delen:

Lees meer

Nieuwe bron bevestigt uitgelekte kaart van nieuwe Red Dead-game Evolution Studios begint eind deze maand aan nieuwe game
0

Reacties op: Ark: Survival Evolved-maker betaalt 40 miljoen in rechtszaak

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.