Tomo Ohno vertelde tijdens een bezoek aan het kantoor van NowGamer dat de producer van Guilty Gear graag een nieuw spel in de serie wil ontwikkelen. "Wat we kunnen zeggen over Guilty Gear is dat het nog niet dood is. Het is niet afgelopen. De producer/bedenker van Guilty Gear, Daisuke Ishiwatari, zei voor deze ontmoeting was: 'Ik heb de volle bedoeling om Guilty Gear te ontwikkelen voor de PlayStation 3 and Xbox 360'".

Officieel is er al een next-gen-versie van Guilty Gear, namelijk Guilty Gear 2: Overture, maar hierin wijkt de serie af van de traditionele 2D stijl en voegt het spel een RTS-element toe aan de gameplay. De opmerking van Ohno zou dan wellicht betekenen dat de nieuwe game een terugkeer is naar de vertrouwde 2D gameplay.

BlazBlue: Calamity Trigger

Ondertussen heeft Arc System Works een ander 2D vechtspel dat over een paar maanden zijn opwachting maakt in Europa, BlazBlue: Calamity Trigger. Deze game is sinds een half jaar verkrijgbaar in Japan en Noord-Amerika en mocht op goede kritieken rekenen in de media.

Guilty Gear 2: Overture