Apple was boos om overname Bungie door Microsoft | Gamer.nl

Apple was boos om overname Bungie door Microsoft | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Vlak nadat we het nieuws dat we Bungie hadden overgenomen naar buiten brachten, belde Steve Jobs op. Hij was kwaad op Microsoft's CEO Steve Ballmer, omdat Bungie een vooraanstaande maker van games voor de Mac was en Microsoft er een Xbox-ontwikkelaar van had gemaakt", aldus Fries.

"Ik kreeg een e-mail van Ballmer, die me vroeg om Steve Jobs op te bellen en hem tot bedaring te brengen. We hebben toen een deal gesloten met met Apple om een aantal PC-games naar de Mac te brengen, en zo stond ik ineens op een conferentie van Mac-ontwikkelaars, te praten over de samenwerking. Dat waren vreemde tijden, vreemd maar geweldig."

Bungie

Inmiddels heeft Bungie Microsoft als exclusieve uitgever voor zijn spellen verlaten en gaat het voor de komende tien jaar in zee met Activision, dat Bungie's volgende spellenserie uit mag brengen. Bungie's samenwerking met Microsoft kwam ten einde met Halo: Reach. De eerste game die de studio maakte was Marathon, een shooter die alleen uitkwam voor Mac.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou