Apple: 'Epic vroeg om speciale deal'

Apple: 'Epic vroeg om speciale deal'

In de strijd en het juridische gevecht tussen Apple en Epic om de afdracht van dertig procent over de inkomsten van in-app aankopen, heeft Apple een brief van Epics Tim Sweeney gepubliceerd. Volgens Apple vroeg Epic om een eigen deal.

De populaire game Fortnite is uit de App Store verwijderd nadat de game een betalingsoptie aanbood die Apple's winkel omzeilde. Epic diende vervolgens een rechtszaak in om de rechter te vragen het verwijderen van de game ongedaan te maken en te voorkomen dat ontwikkelaarsaccounts werden stopgezet. Apple heeft nu op die aanklacht gereageerd met stukken die zijn ingediend bij de rechter.

Een van de bewijsstukken die Apple aanvoert, is een brief van Epics CEO Tim Sweeney van 30 juni. In de brief vraagt Sweeney om Epic twee specifieke opties te geven op iOS-apparaten. "Concurrerende betalingsopties anders dan die van Apple, zonder Apples kosten, in Fortnite en andere software van Epic Games" en "een concurrerende Epic Games Store-app die verkrijgbaar is via de iOS App Store en directe installatie." Apple reageerde afwijzend op deze vragen, waardoor de ruzie uiteindelijk escaleerde.

Het is opvallend dat Epic om een eigen deal heeft gevraagd, omdat Epic zegt de strijd te zijn begonnen om de monopolie van Apple af te breken. Tim Sweeney noemt de beschrijving van Apple 'misleidend' en wijst op een van de zinnen in zijn brief: "We hopen dat Apple deze opties ook beschikbaar maakt voor alle iOS-ontwikkelaars om de verkoop en verspreiding van software op het iOS-platform zo open en concurrerend te maken als op pc."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@denver Hoezo? Vragen om een oplossing voordat je de weg naar de rechter opzoekt is niet zo gek toch? Ze hebben voorgesteld wat ze zouden willen en daar gaat deze hele ruzie ook over. Is toch vrij consequent.

0

@Castus lees het artikel nog eens

0
test

@denver je bedoelt Apple?

0

Niks mis met apple, Epic hou je aan de regels en anders ga je naar een ander platform :)

0

@ViperVenom ja natuurlijk en wat Apple doet bij Wordpress is ook normaal. Volgende grens bij je ABN ing of welke bankapp ook 30% van jouw inkomsten ook afpakken. ook al verdien je die niet via Apple?

0
test

@F5544 ze (Apple) heeft inmiddels excuses aangeboden. Edit, linkje: https://www.theverge.com/2020/8/22/21397424/apple-wordpress-apology-iap-free-ios-app

0

@F5544 Daar gaat dit niet over + een behoorlijke dom argument helaas

0
test

@F5544 nou, het percentage ligt wel een stuk lager, maar dat is wat Apple dus eigenlijk wel doet als jouw bank via iOS draadloze betalingen wil toestaan omdat Apple de NFC chip voor anderen niet toegankelijk maakt en de banken dus niet, net zoals bij Android wel kan, ze zelf draadloze betalingen kunnen implementerem zonder onnodig kosten moeten maken. Apple is gewoon erg smerig bezig door al deze handelingen, maar door de populariteit van iOS moeten devs wel zwichten.

0

Aanbevolen voor jou