Apex Legends-omzet daalt met 74 procent in twee maanden

Apex Legends-omzet daalt met 74 procent in twee maanden

De omzet van Apex Legends is in twee maanden tijd met 74 procent gedaald. Mortal Kombat 11 heeft het wel goed gedaan in april en is de op een na bestverkochte game in 2019 tot nu toe.

Het maandelijkse verslag van Superdata vertelt dat Apex Legends 24 miljoen dollar heeft verdiend in april. Dit is een daling van maar liefst 74 procent sinds februari, toen de omzet van het spel nog 92 miljoen dollar bedroeg. De battle royale-game van Respawn Entertaintment had volgens Superdata de beste free-to-play-lancering ooit, maar staat nu, een paar maanden later, niet meer in de top tien van meestverdienende games op console of pc.

Een spel dat het wel goed heeft gedaan in april is Mortal Kombat 11. Het vechtspel, dat op 23 april werd uitgebracht, is na Kingdom Hearts 3 de bestverkochte game in 2019 tot nu toe in de Verenigde Staten. Ook had het spel met 1,8 miljoen digitale downloads voor console en pc de beste digitale lancering ooit in de Mortal Kombat-franchise. Dit zijn 1,4 miljoen meer digitale kopieën dan dat zijn voorganger Mortal Kombat X heeft verkocht.

In totaal hebben spelers in april digitaal 8,86 miljard dollar uitgegeven aan games, wat een stijging is van 7 procent ten opzichte van dezelfde maand een jaar geleden. Opvallend is dat de omzet van games op console is gestegen met 17 procent ten opzichte van vorig jaar, terwijl de pc-omzet juist is gedaald met 4 procent.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ik heb ook niet het gevoel dat Respawn veel moeite steekt in het behouden van hun playerbase door middel van vernieuwingen in de gameplay, waar Epic dat wel doet met Fortnite.

0
test

Beetje raar toch wel. Je zou toch verwachten dat met wat investeringen van EA het niet zo moeilijk moet zijn om meer werknemers aan te trekken die permanent met updates voor Apex bezig zijn. Een nieuw karakter, een nieuwe map, varianten op gamemodes etc zijn allemaal nogal voor de hand liggende en vrij gemakkelijk te maken aanvullingen voor dit type game. Ik snap dat Respawn gesteld heeft dat ze hun werknemers niet willen stressen, en dat is een uitstekend idee. Maar met name EA heeft volgens mij echt geen idee hoe ze fatsoenlijk games moeten ondersteunen. Apex heeft het BR landschap aanzienlijk veranderd en had echt een blijvende concurrent voor Fortnite kunnen worden terwijl het er nu toch op lijkt dat EA de gans met de gouden eieren ietswat verwaarloost.

0

Aanbevolen voor jou