Advocaat Jack Thompson heeft opnieuw uitgehaald naar een videogame. Dit keer is Killer7, maar vooral de ESRB het doelwit. De maatschappij die de ratings van videogames in Amerika verzorgd, wordt door Thompson bestempeld als een criminele samenzwering. Het zou minderjarige doelbewust blootstelen aan sex en geweld.

Jack Thompson, een advocaat uit Florida, mag zich met trots de grootste anti-game activist op aarde noemen. Diverse malen haalt hij uit naar videogames vanwege gewelddadige en sexuele inhoud. Hij was promintent in het nieuws bij het Hot Coffee schandaal van San Andreas, noemde vervolgens The Sims 2 een paradijs voor pedofielen om vervolgens ook de commotie rond Bully niet ongemoeid te laten.

Zijn houding tegenover games is bij veel gamers niet in goede aarde gevallen. Thompson mocht diverse doodsbedreigingen aan zijn adres ontvangen na zijn recente uitlatingen. Hij heeft naar het schijnt de FBI zelfs zo ver gekregen, om deze doodsbedreigingen te onderzoeken. In plaats van dat hij zich vervolgens even op de achtergrond houdt, blijft Thompson echter doorgaan met zijn favoriete bezigheid: games in diskrediet brengen. Killer7 van Capcom is de volgende in rij.Killer7

Thompson, blijkbaar een vervent bezoeker van gamesites, las in de Killer7 review bij IGN dat het spel "full-blown sex sequences" bevat. Zonder te controleren wat voor sex-scènes dit zijn (wij achten Thompson uberhaupt niet begaafd genoeg om Killer7 tot de sexscènes te spelen) komt hij alweer met overdreven uitlatingen. Dit keer heeft hij vooral als doel om de ESRB onderuit te halen, de instantie die in de VS de games van een waardering voorziet. Deze hebben namelijk, volgens Thompson, opnieuw de plank misgeslagen.

Thompson schreef een brief aan Patricia Vance, de directrice van de ESRB, waarin hij de firma beschuldigt van het moedwillig beschikbaar stellen van gewelddadige en sexuele content aan minderjarigen. Hij noemt de ESRB daardoor zelfs een criminele samenzwering. Hij vindt dat de ESRB, vanwege de sex-sequenties in Killer7, het spel een AO rating had moeten geven, voor 18 jaar en ouder. Het spel heeft nu een M rating, wat staat voor 17 jaar en ouder.

Wie nu meteen Killer7 in huis wil halen om een schouwspel van genitaliën te zien, kan meteen weer gaan zitten. De sexscènes in het spel zijn namelijk niet uitbundiger dan die in veel films die voor 12+ geschikt worden bevonden. In het spel zien we onder andere hoe een man in een rolstoel (zittend) een vrouw (staand) oraal bevredigt. De daad zelf zie je echter niet: beide personages worden met kleren aan getoond en alleen het geluid wekt de suggestie van orale gemeenschap.

Killer7 in Europa In Europa heeft Killer 7 trouwens al een 18+ rating meegekregen, met waarschuwingslabeltjes voor taalgebruik en geweld. De sex speelde voor de Europese PEGI blijkbaar geen significante rol. Een 18+ rating in Europa heeft een ietwat andere lading dan die in de VS. de AO rating wordt namelijk alleen gebruikt voor extreem sexistische games en die spellen worden niet verkocht op reguliere verkooppunten zoals Walmart. Lees meer over Jack Thompson's nieuwste aanval op de gamesindustrie.