De hackersgroepering reageert hiermee op een opmerking van Sony dat er een bestand op de PSN-servers is gevonden met de titel Anonymous en de tekst "We are Legion", een deel van de slogan van de groepering. In het persbericht geeft Anonymous een aantal bewijzen waarom de groepering niet verantwoordelijk zou zijn.

Ten eerste heeft Anonymous naar eigen zeggen zich nog nooit schuldig gemaakt aan de diefstal van creditcardgegevens, mede omdat Anonymous publieke steun wil vergaren en dat kan niet door diefstal van creditcardgegevens. Ook zouden veel bedrijven die conflicten hebben gehad met Anonymous, hebben gelogen over de groepering. Impliciet lijkt Anonymous hier te worden gesteld dat Sony zich aan soortgelijke praktijken schuldigmaakt.

Anonymous beweert dat als er eerlijk onderzoek wordt gedaan naar de creditcarddiefstal, dat zij niet als schuldigen uit de bus komen. De groepering lijkt echter te betwijfelen dat het onderzoek, dat momenteel wordt uitgevoerd door de FBI en een tweetal externa partijen die Sony in de arm heeft genomen, ook daadwerkelijk eerlijk zal zijn.