"Uitvoerend producent (en mede-eigenaar van Obsidian) Chris Parker denkt dat hij de beste ontwikkelaar van de wereld is", aldus de anonieme bron. "Hij kwam met slechte spelmechanieken aanzetten en luisterde niet naar echte ontwikkelaars en creatievelingen. Er was geen ruimte voor discussie omdat Parker niet luisterde."

Constante verandering

Volgens de anonieme bron had uitgever Sega ook te veel te vertellen. "Door constante veranderingen door te voeren was er geen ruimte om één idee goed uit te werken en te verfijnen. Het is geen wonder dat na het ontslag van veertig procent van de werknemers bij Obsidian er een groot aantal vrijwillig op stapten."

In Alpha Protocol kruipen spelers in de huid van Michael Thorton, een getalenteerde en jonge agent, die door zijn eigen overheid op straat is gezet. Thorton is echter de enige persoon die bepaalde informatie heeft waarmee een internationale ramp voorkomen kan worden. Gedurende het verhaal komt Thorton een complot rondom internationale wapenhandel op het spoor, waarbij spelers de keuze krijgen hoe ze met deze situatie om willen gaan.