Analist verwacht dat Switch-opvolger in 2024 uitkomt

Analist verwacht dat Switch-opvolger in 2024 uitkomt

Een gerenommeerd analist verwacht dat een opvolger van de Nintendo Switch ergens in 2024 uitkomt.

Piers Harding-Rolls van Ampere Analysis heeft eerder al correcte verwachtingen rondom Nintendo naar buiten gebracht. Zo meldde hij vorig jaar dat de Switch de bestverkochte console van 2022 zou worden en dat er geen 'pro-model' uit zou komen.

In een artikel op GamesIndustry.biz spreekt hij de verwachting uit dat er dit jaar geen opvolger van de Nintendo Switch uitkomt. In plaats daarvan zou een nieuwe Nintendo-consoles volgens Harding-Rolls ergens in 2024 uitkomen. Daarnaast verwacht hij dat de PlayStation 5 een goede kans maakt om dit jaar de bestverkochte console te worden, al zal de aankomende release van Zelda: Tears of the Kingdom er volgens hem voor zorgen dat het een spannende strijd wordt.

Toevallig sprak de eigenaar van gamesite VGC eind vorig jaar via Twitter ook de verwachting uit dat Nintendo pas in 2024 over een mogelijke opvolger van de Switch gaat praten. Volgens hem komt er na Zelda: Tears of the Kingdom geen echt grote Switch-game meer uit.

Officieel is er in ieder geval nog geen opvolger van de Nintendo Switch aangekondigd. De hybride console is sinds begin 2017 verkrijgbaar.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

De focus naar een switch pro wordt voortaan verlegd naar een opvolger qua geruchten dus. Blijf het met korrels zout nemen. Ik zou op zich wel open staan voor een switch 2 of opvolger zolang deze keer maar alle software zowel fysiek als digitaal meegenomen kan worden. Zo niet dan ga ik nog jaren plezier beleven met de huidige versie en is een nieuw systeem nog niet direct noodzakelijk.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Snoop213 nee wij gamers willen na 6 jaar wel eens een krachtige opvolger zien!. Het word hoog tijd maar... als de verkopen het hele 2023 nog net zo goed gaan voor deze Switch tja dan hoeft het voor Nintendo ook niet zo snel.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou