Mike Hickey, een analist die werkzaam is bij Janco Partners, heeft kritiek gegeven op de meest recente trailer van Saint's Row 2. In de trailer (die je hier kunt bekijken) wordt Grand Theft Auto IV op de hak genomen. Saint's Row 2 is, net zoals Rockstar's megahit, een game die onder het free roaming-genre valt.

Hickey: “De trailer van Saint's Row 2 is een directe aanval op de inhoud van GTA IV. Het is nogal hoogdravend, gezien het grote succes van laatstgenoemde game. Naar verwachting is geen entertainmentproduct in de eerste week zo goed verkocht als GTA IV en volgens Metacritic.com is het op dit moment de best scorende titel op zowel de Xbox 360 als PlayStation 3. Dit terwijl we onze verwachtingen voor de verkoop van Saint's Row 2 laag houden met het oog op impressies die spreken van een middelmatig product.”

Volgens Hickey is het dus een foute zet van THQ om hun grote concurrent op het gebied van free roaming-games zo te kijk proberen te zetten, terwijl ze zelf alles behalve op orde zouden hebben. THQ heeft vooralsnog niet gereageerd op deze uitspraak, maar jullie kunnen dat natuurlijk wel. Heeft Mike Hickey gelijk en moeten ontwikkelaars eerst zelf maar eens bewijzen wat ze kunnen voordat ze anderen belachelijk willen maken, of is het gewoon een leuke manier van je game aanprijzen?