Analist claimt dat PlayStation VR2 in 2023 uitkomt

Analist claimt dat PlayStation VR2 in 2023 uitkomt

Een analist claimt te weten dat de PlayStation VR2 in 2023 uitkomt.

Dat meldt Ross Young, CEO van Display Supply Chain Consultants. Volgens hem komt de headset pas volgend jaar uit. Hij noemt het daarbij een "uitstel". Hoewel Sony nog geen officiële releaseperiode voor de headset heeft aangekondigd, lijkt hij daarmee te insinueren dat Sony intern een release in 2022 aanhield. Officieel is dus nog niet bekend wanneer de headset verschijnt.

Young claimt verder dat de headset gebruikmaakt van amoled-schermen. Dat zou volgens hem hoge kwaliteit beelden opleveren zonder een zogenaamd 'screen door effect'. Dat is een soort 'raster' over de graphics dat bij diverse headsets waarneembaar is.

De afgelopen jaren heeft Sony op verschillende momenten details rondom de PlayStation VR2 onthuld. Zo bedraagt het oledscherm van de bril 4000 bij 2040 pixels (2000 bij 2040 per oog) en is het gezichtsveld 110 graden. Verder heeft PlayStation VR2 inside-out-tracking, zodat een losse camera niet nodig is. Dankzij vier camera's in het apparaat zelf hoeven er geen gekleurde leds op het apparaat te zitten zodat bijgehouden kan worden waar de speler is. Deze camera's volgen ook de controllers. Tot slot worden in de helm met camera's de ogen van spelers gevolgd, waardoor spelers hun ogen kunnen gebruiken om de camera te besturen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ik wil maar drie dingen weten. Prijs, releasedatum, en of voorgaande (PS4) VR games backwards compatible zijn. Dat laatste vrees ik van niet, maar zolang er niets gezegd is kan het nog.

0
test

@RoyVG Dat zou alleen kunnen als we de mogelijkheid gaan krijgen om de knoppen van de Moves zelf te kunnen 'remappen'. Ik ben voor iig!

0

@clandestine666 Dat, en heel veel games gebruiken die bollen op de Move controllers om ze te tracken en die zijn er niet meer. Backwards compatability wordt heeeeel lastig.

0

@RoyVG dat zou ik wel vrij treurig vinden als dat laatste niet mogelijk zou zijn

0
test

@RoyVG Ik ben ook benieuwd. Ik heb nog nooit VR gegamed, maar denk dat ik t nu wel een keer ga proberen. Hoop dat Resident Evil 4 ook voor de nieuwe VR set uitkomt.

0
test

@Luigi1985 Nog liever gewoon een VR-versie van RE VIllage, na RE7 in VR is Capcom dat bijna verplicht aan PSVR(2) fans.

0
test

Zou jammer zijn maar we zien het wel. Misschien samen met de Pro. Maar volgens mij is de berekening anders: 4000 bij 2040 pixels (2000 bij 2040 per oog Is het dan per oog 2000 bij 1020

0
test

@Heccer_NL nee, alleen de horizontale resolutie wordt door 2 gedeeld, de verticale blijft gelijk, dus 2000x2040 per oog)

0
test

@SuperDre oke thanks wist ik niet

0

Aanbevolen voor jou