Nederland heeft weer een primeur, want vanaf juli heeft het Wild Horses Center in Amsterdam het eerste poliklinische verslavingsprogramma voor gameverslaafden in Europa. Naast gameverslaafden helpt de afkickkliniek ook drugs, gok en alcohol verslaafden. Mocht je aan je verslaving willen ontsnappen dan bevind je je in goed gezelschap. Hieronder een stukje uit de "brochure". Voel je je aangesproken, neem dan contact op, je hebt niets te verliezen :)

Xbox, Counter Strike, Quake en Everquest zijn namen die de meesten van ons nog nooit hebben gehoord. Voor vele jonge mensen zijn deze namen een obsessie geworden. Gamen kan een ernstige verslaving zijn en heeft zelfs zijn eerste dodelijke slachtoffers veroorzaakt.Wij hebben jonge gamers gezien die 6 – 18 uur per dag online video games spelen, of andere video games. Sommigen hebben ernstige gezondheidsproblemen door een slecht dieet, totale uitputting, concentratieproblemen en meer. Bij het Wild Horses Center hebben we gameverslaafden gezien tussen de 8 en de 60 jaar oud. Deze individuen hebben hun familie, romantiek, school, en banen verwaarloosd, om het niet te hebben over algemene behoeftes zoals voedsel en persoonlijke hygiëne… en dit allemaal voor een computerspel.

De symptomen van een gameverslaving is veelal hetzelfde als een gokverslaving. Deze mensen denken, “Deze keer ga ik winnen”. Deze mentaliteit is een deel van wat mensen vasthoudt binnen deze verslavingscyclus. Gamers zijn vaak ook verslaafd aan stimulerende middelen zoals Red Bull, koffie, sigaretten, softdrugs, speed, en uiteindelijk zelfs cocaïne. Gamen kan leuk en onschuldig zijn. De meeste mensen kunnen computerspelletjes spelen zonder problemen. Maar 20% van alle gamers kan een afhankelijkheid aan gamen ontwikkelen. Wij van het Wild Horses Center zien zoiets wat we “Time holes” (Tijdgaten) noemen. In de vele uren dat gamers spenderen aan een spel, zijn er andere activiteiten die non-gamers beleven die gewoon ophouden met bestaan. Het leven draait alleen nog maar omheen het gamen. Een algemene misleiding kan komen van het feit dat verslaafde gamers vaak kunnen stoppen met gamen gedurende enkele dagen en zelfs weken. Dit kan leiden tot ernstige ontkenning. Indien jij een gamer bent die een probleem heeft probeer dan te stoppen en hou dit vol. Of… probeer enkele keren een game te spelen en kijk dan of je de frustratie om nog een keer te spelen aan kan. Gamen kan een ernstige verslaving zijn… Neem NU contact met ons op! Je hebt NIETS te verliezen.