Among Us-kloon populairder op Steam dan Among Us zelf

Among Us-kloon populairder op Steam dan Among Us zelf

Goose Goose Duck, een game die hevig geïnspireerd is door Among Us, heeft een hoger spelersaantal dan Among Us zelf weten te bereiken op Steam.

Dat blijkt uit cijfers van SteamDB. Waar Among Us op het drukste moment twee jaar geleden 447.476 gelijktijdige spelers had op Steam, heeft Goose Goose Duck er nu 489.669 bereikt. Dat is opvallend, omdat het spel zoveel wegheeft van diens inspiratiebron.

In Goose Goose Duck moeten een stel ganzen samenwerken op een ruimteschip om een vermomde eend te vinden - een concept dat nagenoeg hetzelfde is als die van Among Us, al komen er in die game geen ganzen of eenden voor. Spelers zijn positief te spreken over een grotere variatie in maps, modi en spelersrollen.

Goose Goose Duck verscheen in de lente van 2021 al als Early Access-titel en kwam in de herfst van dat jaar volledig uit. Sinds afgelopen herfst stijgt het spel echter in populariteit, en nu is dus de game waar het spel op gebaseerd is ingehaald.

De game is zo populair, dat de ontwikkelaar begin dit jaar op Twitter liet weten dat spelers problemen kunnen ondervinden vanwege de toename in actieve spelers. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik heb het spel heel even gespeeld en vrij snel verwijderd nadat ik zag dat de lobby voor 99% vol zit met Chinese spelers en het spel nog heel buggy is met Chinese letters

0

Wel grappig dat de Twiiter naam dan GGD-game is. Heb ik toch andere associaties bij haha.

0

Aanbevolen voor jou