Nieuws
Werewolf among us

Among Us-kloon domineert Chinese App Store

Een van de vele Among Us-nabootsingen

Geschreven door Jacco Peek op
Werewolf Among Us, een kloon van de populaire game Among Us, domineert de Chinese App Store. Dat meldt data-analysebedrijf Qimai Data (via South China Morning Post).

De game lanceerde op 28 oktober en wist met 116.000 downloads binnen enkele dagen uit te stijgen boven onder andere Honor of Kings van Tencent. Momenteel zou Werewolf Among Us zo'n 478.000 keer gedownload zijn.

In veel opzichten wijkt Werewolf Among Us amper af van Innersloths originele game, waarin spelers moeten uit zien te vinden wie de moordenaar in het gezelschap is terwijl taken worden uitgevoerd. Slechts de setting is aangepast: spelers bevinden zich in een kasteel in plaats van de ruimte.

De game wordt gemaakt doorShenzhen Youliang Technology, een relatief klein team dat net als vele anderen het concept van Among Us nabootst. In China zijn dergelijke kloongames juridisch gezien eenvoudiger uit te brengen omdat gamemechanieken niet worden beschouwd als intellectueel eigendom.

Among Us doet het wereldwijd nog steeds erg goed. In het derde kwartaal van 2020 was het de meest gedownloade titel in de App Store en de Google Play Store.

Dit artikel delen:

Lees meer

Opnames tweede seizoen The Witcher wederom stilgelegd Deze Xbox Series X-accessoires zijn beschikbaar voor de nieuwe console
2

Reacties op: Among Us-kloon domineert Chinese App Store

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Nederlandsch

  • 8 november 2020 11:56
  Is er ook een versie waarbij één iemand het covid19sars2 virus blijkt te hebben? 😁

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  StormFox

  • 8 november 2020 13:51
  Beter goed gejat dan….

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.