Amiibo nu ondersteund door Japanse third party game | Gamer.nl

Amiibo nu ondersteund door Japanse third party game | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Het gaat om de op een anime gebaseerde game One Piece: Super Grand Battle! X. Volgens de meest recente uitgave van het magazine Shonen Jump krijgen spelers kostuums van de Amiibo-personages. De Once Piece-game kwam op 13 november uit in Japan. Het is niet bekend of de titel ook een westerse release krijgt.

Voorheen waren de Amiibo alleen compatibel met Nintendo's eigen titels, zoals Mario Kart 8, Super Smash Bros. Wii U en Hyrule Warriors. Het lijkt aannemelijk dat het westen ook third party-ondersteuning voor de Amiibo krijgt: Nintendo gaf voor de release van de figuurtjes al aan dat dat de bedoeling was.

De eerste lichting Amiibo kwam op 28 november uit, de volgende golf komt op 19 december naar Europa met Zelda, Diddy Kong, Luigi, Little Mac, Pit en Captain Falcon. Begin volgend jaar komen er nog meer Amiibo, namelijk Lucario, Rosalina, Bowser, Toon Link, Sheik, Ike, Meta Knight, en King Dedede.

Shonen Jump


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou