Het is onbekend of en wanneer de game ook uitkomt voor Europeanen. Psychonauts is een platformgame die in 2006 uitkwam voor PlayStation 2, PC en Xbox. In 2011 is er ook een Mac-versie verschenen en in mei van dit jaar kwam de game uit voor Linux, toen de game onderdeel was van de Humble Indie Bundle.

De game is ontwikkeld door Double Fine Productions, de studio van Tim Schafer die onder meer verantwoordelijk was voor Brütal Legend, Costume Quest en Stacking. Schafer heeft al eens aangegeven graag een tweede Psychonauts-deel te maken, maar zegt dat uitgevers het niet aandurven.

Minecraft-maker Notch Persson bood in februari aan om te investeren in het project, maar de productiekosten bleken drie keer zo hoog te zijn dan hij had verwacht. Persson geeft ook aan te zijn geschrokken van de overweldigend positieve reacties van gamers, nadat hij Schafer openlijk op Twitter zei te willen helpen om van Psychonauts 2 een realiteit te maken. Persson zei dat gamers er niet op moeten rekenen dat de game er daadwerkelijk komt.