Nintendo heeft zojuist aangekondigd dat er nu meer Wii's dan Xbox 360's in de Verenigde Staten verkocht zijn. Er staan nu maar liefst 10,9 miljoen exemplaren van Nintendo's console onder de Amerikaanse televisies.

Elke maand is het weer wachten op de NPD-cijfers, waar uit te leiden valt hoeveel de verschillende consoles hebben verkocht. Later deze nacht komen dan eindelijk de cijfers van juni online, maar nu al blijkt dat Nintendo de leiding in de VS heeft overgenomen van Microsoft. Dat is vrij ironisch, omdat een paar dagen geleden op de E3 beurs Microsoft trots verkondigde dat ze meer verkochte consoles in het land hadden dan de competitie. Niet meer dus.

Wat betekent dit nog meer? Het betekent dat Nintendo rond de 700.000 Wii's heeft verkocht in de VS in juni, iets wat ze de afgelopen maanden al vaker hebben gedaan.

Na de cijfers van mei bleek dat de Xbox 360 10,2 miljoen keer was verkocht. Hoeveel daar nu is bijgekomen weten we niet, maar dat zullen er volgens diverse analisten tweehonderdduizend tot driehonderdduizend zijn. We houden je op de hoogte.

Update: De Nintendo Wii is in totaal 666,7 duizend keer over de toonbank gegaan in de VS in de maand juni. Alleen de DS komt daar boven met 783 duizend verkochte exemplaren. De PS3 en PSP volgen met respectievelijk 405,5 duizend en 337,4 duizend verkochte exemplaren. De lijst wordt afgesloten de Xbox 360 - die verkocht in juni verassend laag, 219,8 duizend keer.

Overigens was het best verkochte spel in juni Metal Gear Solid 4 - maar liefst 774,6 duizend exemplaren. De DS-versie van Guitar Hero verkocht 422,3 duizend maal. Ninja Gaiden II, Wii Fit en Wii Play verkochten allemaal boven de 350 duizend exemplaren.