Amerikaanse tak Atari wil zich afscheiden | Gamer.nl

Amerikaanse tak Atari wil zich afscheiden | Gamer.nl

EA Sports heeft een gratis FIFA 14 Ultimate Team: World Cup-modus aangekondigd voor FIFA 14.

Door het failli ement aan te vragen, wil de Amerikaanse tak van Atari, bestaande uit Atari Inc, Atari Interactive Inc, Humongous Inc en California US Holdings Inc, losbreken van het Franse moederbedrijf Atari SA en "onafhankelijke kapitaal vastleggen voor toekomstige groei, vooral op het gebied van digitale en mobiele games".

De a ets van Atari, waaronder titels als Asteroids en Pong vallen, werden in 2001 door de Franse uitgever Infogrames opgekocht. De uitgever veranderde daarna zijn naam in Atari SA. Het voormalige Infogrames kocht ook andere bedrijven op, zoals Shiny Entertainment en Hasbro Interactive, maar wordt al jaren geplaagd door een gebrek aan winst.

De laatste twee jaar weet het winst te maken vanwege de Amerikaanse tak van het bedrijf, dat vooral mobiele games maakt gebaseerd op Atari's franchise, maar groei van het bedrijf wordt volgens de Los Angeles Times tegengehouden doordat het afhankelijk is van een financieel bedrijf uit Londen, de BlueBay A et Management, waardoor Atari games die op dit moment in ontwikkeling zijn, niet uit kan geven. Door het Chapter 11 failli ementzou de Amerikaanse tak van Atari zich weer kunnen richten op het uitgeven van mobiele games om zo winst te maken.

Atari werkt op dit moment aan een nieuwe Pong-game die uitgegeven gaat worden door Zynga. Daarnaast werkt het aan mobiele edities van Dungeons and Dragons, Rollercoaster Tycoon en Centipede: Origins.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou