Amerikaanse overheid vraagt Microsoft om begrotingsgame | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Bowles zou specifiek met Microsoft CEO Steve Ballmer hebben gesproken over een game waarin iedere burger mag proberen de begroting van het land te regelen. “Wat je hiermee kunt krijgen is steun onder de bevolking voor buitengewoon onpopulaire dingen die je moet doen om dit probleem op te lo en”, aldus Bob Kerrey die in 1994 voorzitter was van de fiscale commi ie. Volgens Kerrey zou zo’n game onderdeel moeten zijn van een virale marketingcampagne.

Het is niet de eerste keer dat de overheid met dit soort ideeën komt. In 1989 werd de Hard Choices gedistribueerd en in 1994 kwam de game Budget Shadows uit. Met name Hard Choices schijnt zeer succesvol geweest te zijn in het onderwijzen van de bevolking.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou