Amerikaanse gamer dikker en depressiever dan niet-gamer | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Met name vrouwelijke gamers geven aan vaker depre ief en ongezonder te zijn dan vrouwen die niet gamen. Mannelijke gamers zijn dikker en besteden meer tijd op het internet. Zowel gamende mannen als vrouwen vinden het internet belangrijker als sociaal steunpunt dan niet-gamers.

“Gezondheidsrisico's, vooral een hogere body-ma index en slechtere geestelijke gezondheid, onderscheidt volwa en gamers van niet-gamers”, zegt Dr. James B Weaver III van Centres for Disease Control and Prevention. “Gamers zijn ook minder extrovert.”

Verstoppertje

Onderzoeker Dr.  Brian Primack  zegt dat de verschillen tu en videogames en ouderwetse spelletjes te maken kunnen hebben met de gezondheidsproblemen tu en gamers en niet-gamers. Om ervoor te zorgen dat gamers gezonder worden, is met name het vinden van de juiste balans een uitdaging, zegt Primack.

"Hoe sturen we tegelijk het publiek weg bij imitatie-spelletjes, vergeten we de potentieel positieve aspecten van games niet en houden we rekening met de plaats van games in onze samenleving?"

Volgens Primack promoten enorme, machtige bedrijven met veel succes hun gezondheidsgerelateerde games. "Maar wie blijft over om ons eraan te herinneren dat kinderen en volwa enen verstoppertje en tikkertje waarschijnlijk nog steeds het meeste nodig hebben."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou