Nieuws
Fallout 76

Amerikaans advocatenkantoor onderzoekt retourbeleid Bethesda rondom Fallout 76

Ontwikkelaar toont plannen voor volgende twee updates

Geschreven door Rick Bloemzaad op
Een Amerikaans advocatenkantoor heeft laten weten met een onderzoek bezig te zijn naar misleidende handelspraktijken van ontwikkelaar Bethesda rondom het retourbeleid bij Fallout 76.

Het in Washington D.C.-gevestigde kantoor Magliaccio & Rathod LLP zegt in een blog dat Fallout 76 bij veel pc-spelers zodanig veel glitches bevat dat het onspeelbaar is. Daarmee licht het advocatenkantoor uit dat de ontwikkelaar, ondanks de vele technische problemen, vele pc-spelers weigert om hun geld terug te geven. "Gamers die hebben geprobeerd hun geld terug te krijgen door de grote hoeveelheid glitches zijn daar niet in geslaagd, aangezien zij de game al hadden gedownload", aldus het Amerikaanse advocatenkantoor.

Het huidige retourbeleid van Bethesda voor Fallout 76 wordt bij velen als verwarrend beschouwd. Berichten op Reddit wezen vorige week op het feit dat spelers aan het begin van de lancering van de game snel hun geld terugkregen wanneer werd gevraagd voor een terugbetaling wegens de technische problemen. Dit was opvallend, omdat dit niet beschreven staat bij de voorwaarden van Bethesda. Toen deze berichten verspreid werden, deden meer spelers een poging om hun geld terug te krijgen. Echter werd nu opeens geen terugbetaling meer gegeven door de ontwikkelaar. Op dat moment werd aan de gedupeerden uitgelegd dat het niet mogelijk was, omdat de game al was gebruikt.

Fallout 76

Nu heeft het advocatenkantoor besloten om het beleid van de ontwikkelaar te onderzoeken op het toepassen van misleidende handelspraktijken. Hiermee is het mogelijk dat er een rechtszaak voortkomt uit het onderzoek en voor gedupeerde spelers alsnog de kans biedt om hun geld terug te krijgen. Echter wordt volgens Eurogamer gesuggereerd dat de kans op een rechtszaak erg klein is, omdat het advocatenkantoor in kwestie vaker blogs van deze categorie publiceert zonder juridische vervolging en is er momenteel geen bewijs dat de firma daadwerkelijk aan het onderzoeken is.

Bethesda deelt plannen voor volgende twee updates

Bethesda heeft de plannen voor de volgende twee updates onthuld voor Fallout 76. Naast het berichten over details, biedt de ontwikkelaar op Reddit ook zijn excuses aan voor de gebrek aan communicatie met de community.

Op 4 december komt de eerste update uit waarin de zogenoemde stash limit voor spelers wordt verhoogd van 400 naar 600 items. Dit betekent dat spelers veel meer opgeraapte spullen kunnen bewaren en gebruiken. Ook is de tijd verlaagd hoe lang spelers bevroren blijven wanneer ze zijn geraakt door de Cryolator. Voorheen was de speler voor maar liefst twee uur bevroren, wat nu verlaagd is tot maximaal 30 seconden. Daarnaast worden er bugs opgelost en veranderingen toegepast om de stabiliteit in de game te verbeteren.

De tweede update, die op 11 december verschijnt, worden onder andere bug fixes, push-to-talk voor pc, ondersteuning voor 21:9-resolutie en een field of view-instelling toegevoegd. Daarnaast kunnen spelers met de update vanaf level 50 een nieuwe Perk Card kiezen of een SPECIAL-punt verplaatsen naar een andere plek. Als laatst worden er problemen met de C.A.M.P. opgelost waaronder het kunnen gebruiken van de nieuwe 'Bulldozer' om kleine bomen, stenen of andere obstructies te verwijderen bij het opzetten van het kamp.

Fallout 76

Met het uitbrengen van details over de nieuwe updates biedt Bethesda op Reddit zijn excuses aan voor de radiostilte sinds de lancering van Fallout 76. "We weten dat jullie gefrustreerd en boos zijn over de huidige stand van zaken, of het nou de problemen zijn die jullie in de game tegenkomen of het gebrek aan communicatie over oplossingen, updates en nieuws. We wilden jullie niet laten denken dat de stilte betekende dat er niets gebeurde en we gaan werken om een betere verbinding te creëren tussen jullie en de ontwikkelaars bij Bethesda Game Studios", aldus Bethesda.

De volledige patch notes voor de twee updates worden later deze week verwacht.

Eerder brachten wij een review uit voor Fallout 76 waar het, ondanks de uitdagende survivalmechaniek, onder andere werd bekritiseerd om zijn levenloze spelwereld, bugs en vergrendeling van zeldzame items achter microtransacties.

Fallout 76 is verkrijgbaar op pc, Xbox One en PlayStation 4.

Dit artikel delen:

Lees meer

Xbox Games with Gold voor december bekendgemaakt Update: Red Dead Online-details uitgelekt, inclusief battle royale-achtige modus
6

Reacties op: Amerikaans advocatenkantoor onderzoekt retourbeleid Bethesda rondom Fallout 76

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  serphilith

  • 27 november 2018 17:37
  je stash verhogen van 400 naar 600… dat is NIET veel meer dat is 50% meer van een al veel te kleine stash. Maar ik moet niet klagen, heb alleen de beta gespeeld, feedback gegeven en besloten het niet te kopen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Shinjite

  • 27 november 2018 18:26
  Steam retour policy is minder dan 2 uur gespeeld en binnen 14 dagen.

  Zelf vaak gebruik van gemaakt en werkt perfect. Dit is na mijn weten niet door de wet vast gelegd en komt van steam zelf. Dat bethesda niet zo een policy heeft vind ik anno 2018 onbegrijpelijk. Er moet in de wet wat aan gedaan worden. Wellicht dan een onderscheid tussen single player games en multiplayer games.

  - single player de game 2 uur lang kunnen proberen binnen 1 maand
  - multiplayer game 10 uur lang kunnen proberen binnen 1 maand.

  Het is een wilde westen en de wet die er is om de mensen te beschermen is niet in zicht met dit soort dingen

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  MelvinChowder

  • 28 november 2018 09:38
  @Shinjite 14 dagen retourbeleid is wel vastgelegd in de wet die gaat over online aankopen. De 2u speeltijd echter niet.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  CroniC

  • 28 november 2018 13:03
  @Shinjite OpbSteam werkt dat wel aardig maar die vlieger gaat niet op voor console spelers.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Ricje

  • 28 november 2018 01:38
  "Ook is de tijd verlaagd hoe lang spelers bevroren blijven wanneer ze zijn geraakt door de Cryolator. Voorheen was de speler voor maar liefst twee uur bevroren, wat nu verlaagd is tot maximaal 30 seconden. "
  Een online game waar je 2 uur niets in kan doen als je door dat ding geraakt wordt?
  Welke clown heeft dit bedacht?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  CroniC

  • 28 november 2018 13:06
  @Ricje
  Lol ja, schrok ik ook wel van. En dan ineens maar 30seconden.. idiots

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.