David Cage, de regisseur van de uitstekende adventuregame Fahrenheit, is zo vriendelijk om op de Forums van GameFaq's vragen van bezoekers te beantwoorden omtrent het spel. In een van de antwoorden bevestigd Cage dat de Amerikaanse versie van Fahrenheit op bepaalde punten gecensureerd zal worden.

Fahrenheit, dat de naam Indigo Prophecy draagt in de VS, bevat namelijk een aantal vrij net in beeld gebrachte sex- en blootscènes die in de categorie functioneel naakt vallen. In een film zouden dit soort scènes geen problemen opleveren, maar in een spel blijkbaar wel. De ESRB, de Amerikaanse instantie die spellen van een leeftijdskeurig voorziet, verzocht de makers namelijk om de sexscènes uit het spel te halen en zelfs te zorgen dat ze helemaal niet meer op de DVD van het spel voorkomen! Dit om een nieuwe 'Hot Coffee' affaire te voorkomen.

Door het verwijderen van de sexscènes zal de Amerikaanse release iets later plaatsvinden dan de Europese. In Europa verschijnt het spel op 9 september, de Amerikaanse releasedatum is geprikt op 20 september.