AMD: 'Tekorten next-gen consoles houden eerste helft van dit jaar aan'

AMD: 'Tekorten next-gen consoles houden eerste helft van dit jaar aan'

Chipfabrikant AMD verwacht dat de tekorten aan exemplaren van de PlayStation 5 en Xbox Series X in de eerste helft van dit jaar aanhouden.

Lisa Su, de CEO van AMD, liet tijdens het aankondigen van de cijfers van het laatste kwartaal van vorig jaar weten dat de chips die het bedrijf maakt voor de next-gen consoles en game-pc's niet snel genoeg gefabriceerd kunnen worden. In de tweede helft van het jaar moet er extra capaciteit beschikbaar komen voor het leveren meer chips. 

Su laat weten dat het vooral om het lagere segment van de pc-markt gaat, maar dat de next-gen consoles hier ook de dupe van zijn. Wereldwijd zijn zowel de PlayStation 5 als de Xbox Series X nog altijd niet of nauwelijks verkrijgbaar. Tijdens nieuwe leveringen aan online winkels zijn exemplaren binnen enkele minuten weer uitverkocht.

AMD laat daarnaast weten dat het in 2020 een recordomzet heeft gedraaid met ruim 9,7 miljard dollar. De omzet lag afgelopen jaar daardoor met zo'n 45 procent hoger dan in 2019. Er werd in 2020 een totale winst van 2,49 miljard dollar geboekt.

xbox
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Het is allang duidelijk: Next-genconsole uitbrengen was niet meer dan een concurrentie strijd. PS en MS wisten natuurlijk allang dat er tekorten zouden onstaan, maar de één kon niet achter blijven voor de ander.

0

Aanbevolen voor jou